زمان مطالعه: ۵ دقیقه

اسکانیا، شرکت خودروسازی و صنایع سنگین سوئدی است که تولیدکننده انواع کامیون، اتوبوس، موتورهای دیزلی و کشتی است. دفتر مرکزی و کارخانه تولیدی اصلی این شرکت در شهر سودتلیا در ۳۰ کیلومتری جنوب استکهلم قرار دارد.

 

کامیون اسکانیا در جاده

تاریخچه شرکت اسکانیا

شرکت اسکانیا در سال ۱۹۰۰ میلادی در شهر مالمو سوئد تأسیس شد و در حال حاضر یک شرکت تابعه از گروه فولکس‌واگن به‌شمار می‌آید. سهام شرکت اسکانیا در بازار بورس اوراق بهادار استکهلم و بورس اوام‌اکس معامله می‌شود.

فیلیپ ورسن، در سال ۱۸۹۱ کارخانه‌ای برای ساخت واگن‌های ترابری ریلی تأسیس کرد. او پس از انجام مقدمات کار، نام این مجموعه را وابیس به معنای کارخانه واگن‌سازی نهاد که کارخانه تولیدی آن در منطقه سودتلیا قرار داشت.

از سوی دیگر در سال ۱۹۰۰ یک کارخانه دوچرخه‌سازی توسط گوستاو اریکسون در شهر صنعتی مالمو با نام اسکانیا تأسیس شد. این شرکت به تدریج تغییر جهت داد و به سمت تولید خودرو و کامیون رفت تا اینکه در سال ۱۹۱۱ دو کمپانی در هم ادغام شدند و شرکت اسکانیا-وابیس را پدیدآوردند.

نشان این شرکت یک اژدها در نظر گرفته شد که روی سر آن تاجی قرار داشت و از دهانش آتش بیرون می‌آمد. در آن سال‌ها خودروهای متفاوتی تولید شد و هم‌زمان تعدادی قایق، با موتور ۴ سیلندر ۱۲ اسب بخار نیز در خط تولید این کمپانی تولید شد. به تدریج تولیدات شرکت گسترش یافت و در کشورهای دانمارک و نروژ نیز خطوط تولید آن، دائر شد.

لوگو شرکت اسکانیا

توسعه شرکت اسکانیا

اسکانیا-وابیس به زودی به سمت تولید اتوبوس ۲۴ نفره دماغ‌دار با تایر بسیار نازک، پیش رفت. کار بعدی شرکت، تولید کامیون‌های آتش‌نشانی با ۶۰ اسب بخار و سرعت ۴۰ کیلومتر در ساعت بود. اولین پیشرانه ۸ سیلندر شرکت اسکانیا در سال ۱۹۱۶ تولید شد که از الکل یا بنزین تغذیه می‌کرد. اما در اوایل سال‌های دهه ۱۹۲۰ سیاست شرکت، تمرکز بر تولید انواع کامیون بود.

در سال ۱۹۴۰ شرکت اسکانیا همچون شرکت ماک جدید شاهد تغییرات مدیریتی وسیعی بود که باعث شد شرکت با تغییر بسیاری از راهکارها و برنامه‌ها و با جذب مهندسان و نیروهای خلاق و جوان، محصولات مدرن‌تر و مطلوب‌تری را عرضه کند و به این ترتیب رتبه محبوبیت خود را در بازار وسایل حمل و نقل عمومی بهبود قابل ملاحظه‌ای دهد.

اسکانیا پس از جنگ جهانی دوم

اما با شروع جنگ جهانی دوم، شرکت اسکانیا با کاهش تقاضا برای کامیون و اتوبوس‌های عمومی، ظرفیت خالی کارخانجات خود را صرف تولید محصولات نظامی کرد. با پایان جنگ، اسکانیا دوباره تولید محصولات اصلی خود را از سر گرفت و توانست در رقابت با شرکت ولوو به جایگاه مناسبی دست یابد. به طوری که تبدیل به یکی از بزرگ­ترین شرکت‌های خودروساز سوئد تبدیل شد. در کنار موفقیت‌های محلی، اسکانیا همچنین موفق به حضور در بازارهای جهانی شد.

گیف موشن راننده

ادغام دوم

در سال ۱۹۶۹ اسکانیا برای بار دوم با شرکت بزرگ سوئدی گروه ساب ادغام شد و به این ترتیب ساب-اسکانیا راه‌اندازی شد. اما معروفیت و محبوبیت نام تجاری اسکانیا باعث شد که مدیریت مجموعه ادغام شده تصمیم به عرضه محصولات تولیدی با برند اسکانیا بگیرد.

دهه ۱۹۹۰

دهه ۱۹۹۰ را می‌توان دهه توسعه و تولید محصولات متنوع سوئدی در بازار وسایل حمل‌ونقل سنگین نامید.

وضعیت کنونی اسکانیا چطور است؟

کامیون اسکانیا مدل جدید

امروزه کامیون‌ها و اتوبوس‌های اسکانیا بازارهای وسیعی در کشورهای مختلف جهان دارند. در حال حاضر گروه فولکس‌واگن با در اختیار داشتن ۷۰٫۹۴٪ درصد از سهام اسکانیا، بزرگ­ترین سهام‌دار آن به‌شمار می‌آید. کارخانه تولیدی اصلی اسکانیا در شهر سودتلیا مستقر است.

 

لوگوی اسکانیا در ایران

دو شرکت ایرانی شرکت عقاب‌ افشان و ماموت نمایندگان ساخت و مونتاژ محصولات این شرکت در ایران هستند که به ترتیب به ساخت اتوبوس، موتور سنگین و تریلی تحت لیسانس این شرکت در ایران می‌پردازند.

ماموت

شرکت ماموت دیزل که زیر مجموعه مجتمع صنعتی ماموت است به عنوان نماینده انحصاری کامیون‌های اسکانیا در ایران فعالیت می‌کند.

عقاب افشان

از سال ۱۳۸۱ فروش و خط مونتاژ محصولات اسکانیا در ایران به عهده شرکت عقاب افشان بوده است. در بهمن ۱۳۹۵ اسکانیا با عقاب افشان قراردادی برای تحویل ۱۳۵۰ دستگاه اتوبوس با عقاب افشان توافق همکاری امضا کرد. نخستین سری اتوبوس‌ها تا پایان سال ۲۰۱۷ میلادی در ناوگان حمل و نقل ایران به کار گرفته خواهند شد.

برخی از مشخصات ماشین‌های ساخت شرکت اسکانیا؟

در تاریخچه هر شرکتی می‌توان به مشخصات ماشین‌آلات ساخت آن نیز دسترسی پیدا کرد. این شرکت سال‌هاست که در زمینه ساخت انواع خودرو، ماشین‌های سنگین و … فعالیت دارد و بی شک از همان ابتدا ماشین‌آلاتی با چنین قدرت و کیفیتی تولید نکرده بود.

پاپ آپ نصب برنامه اعلام کننده

با گذشت زمان و کسب تجربه و افزایش سطح علم، روز به روز بر کیفیت تولیدات این شرکت نیز افزوده شد. مالک شرکت اسکانیا با بهره‌مندی از کادری متخصص و ماشین آلات بسیار مدرن و پیشرفته‌ای توانست هم اکنون ماشین‌هایی با چنین شهرتی را روانه بازار جهان کند.

برخی از مشخصات و مزایای این ماشین‌ها عبارتند از:

  • مجهز به بخاری درجا و سیم کشی کولر درجا
  • دارای یخچال و فریزر و ترمز تپه
  • مجهز به سیستم صوتی پیشرفته به همراه مانیتور ۵/۵ اینچی
  • قابلیت اتصال تلفن همراه به رادیو ضبط و تنظیم رادیو ضبط از روی فرمان
  • امکان تنظیم برقی آینه داخل اتاق، شیشه بالابر برقی راننده و شاگرد
  • فرمان با قابلیت تنظیم در دو جهت
  • دارای کلید بالابر محور تریلر و مجهز به باسکول محور عقب
  • مجهز به سیستم تهویه مطبوع و قفل مرکزی با ریموت کنترل
  • دارای صفحه کیلومتر رنگی با منوی فارسی
  • مجهز به آفتابگیر داخلی و بیرونی
  • دارای دو عدد چراغ مطالعه و چراغ روشنایی داخل اتاق
  • دارای سیستم قطع کن باتری داخل کابین و بوق بادی
  • مجهز به چراغ روشنایی در روز، مه‌شکن جلو و عقب و پروژکتور سپر جلو
  • دارای چراغ نشانگر جانبی، لاستیک زاپاس، چرخ پنجم دو اینچی و چراغ روشنایی چرخ پنجم
  • دارای بکسل بند جلو و مجهز به قفل درب مخزن سوخت

برخی از انواع تولیدات شرکت اسکانیا

نمای داخلی کامیون اسکانیا

شرکت اسکانیا به عنوان یکی از شرکت‌های مطرح‌ جهان دارای سابقه بسیار درخشانی است. در تاریخچه شرکت اسکانیا می‌توان با هزاران مورد تولیدات این شرکت مواجه شد که هر یک دارای مشخصات خاص با کارآیی خاص هستند‌. راستی با کشور سازنده اسکانیا آشنایی دارید؟ کشور سازنده اسکانیا سوئد است. این مجموعه در سال ۱۹۰۰ در شهر مالمو تاسیس شد. برخی تصور می‌کنند که اسکانیا باید شرکتی آلمانی باشد. به همین دلیل وقتی می‌فهمند که ماشین‌های اسکانیا ساخت کدام کشور است کمی متعجب می‌شوند.

برخی از انواع مهم‌ترین تولیدات شرکت اسکانیا

اسکانیا R420

این نوع اسکانیا اولین سری R است که وارد ایران شده و دارای سقف کوتاهی بود. اسکانیا مدل R420 دارای گیربکس‌های اتومات و دنده‌ای بودند که در ابتدا موتورهای ۴ لول داشتند. اما در سال ۸۸ به بعد همه موتورهای دو لول دارای ریتاردر پنج زمانه آن تولید و وارد کشور شدند. قدرت موتور آن حدود DC1206 شش سیلندر خطی و ۱۲ لیتری بود که با استاندارد آلایندگی یورو ۳ ، ۴۲۰ اسب بخار قدرت و ۲۰۰۰ نیوتون گشتاور تولید می‌کرد.

اسکانیا R440

در تاریخچه شرکت اسکانیا با تولید اسکانیا مدل R 440 نیز مواجه هستیم که در سال ۹۲ شمسی روانه بازار جهان شد. این‌ مدل هم از نظر فنی و ام از لحاظ ظاهری با دیگر مدل‌ها تفاوت داشت و در طراحی آن به منظور آیرودینامیک بهتر و مصرف سوخت کمتر تغییرات زیادی ایجاد کرده بودند. این نوع ماشین مجهز به موتور DC13. 102 بود و ۴۴۰ اسب بخار قدرت و ۲۳۰۰ گشتاور تولید می‌کرد. اسکانیا ۴۴۰ دارای مانیتور در کابین و سیم‌کشی کولر درجا، یخچال و فریزر، پروژکتورهای سپر و ابرو و سیستم صوتی پیشرفته بود.

 فضای داخلی اسکانیا

اسکانیا R460

این مدل که در سال ۹۵ ماموت روانه بازار شد، تا سال ۹۵ جزو پیشرفته‌ترین ‌مدل‌های اسکانیا به شمار می‌رفت. این ماشین دارای اتاق استریم‌ لاین با طراحی جدید و زیبا دارای موتور ۴۶۰ اسب بخاری با قدرت بالا بود. این مدل در ایران جهت انجام کلیه امور انواع کمپرس، کفی و یا ترانزیت بین‌الملل استفاده می‌شد. موتور این نوع اسکانیا DC13. 106 است و می‌تواند ۴۶۰ اسب بخار قدرت تولید کند. همچنین گشتاور آن ۲۲۵۰ نیوتن متر بوده و موتور این ماشین ۱۳ لیتری ۶ سیلندر خطی می‌باشد.

در بین مدل های ذکر شده سری s نیز از محبوبیت زیادی برخوردار می باشد که میتوانید در مقاله “ اسکانیا s500 در ایران ” درباره این مدل بیشتر بدانید. همچنین پیشنهاد میکنیم مقالات ” شرکت حمل و نقل ” و ” سامانه اعلام بار لحظه ای ” را نیز مطالعه نمایید.

برخی از سوالات متداول

جدیدترین ماشین شرکت در ایران کدام است؟

در ایران ماشین‌های زیادی ساخت شرکت اسکانیا وجود دارد؛ اما اسکانیا R560 خاص‌ترین و بروزترین آن‌ها است. این ماشین قوی‌ترین اسکانیا در ایران است که طرفداران بسیار زیادی دارد.

سیستم ترمز اسکانیا چگونه است؟

سیستم ترمز مهمترین قسمت هر نوع ماشینی بوده که در ماشین‌های اسکانیا این سیستم بسیار پیشرفته طراحی شده است. در ماشین اسکانیا سیستم ترمز دیسکی در جلو و عقب، و مجهز به ABS و EBS می‌باشد. حتی ترمز کمکی و ترمز اگزوز یا خفه کن آن مجهز به کنترل دو مدل دستی و اتوماتیک است.

موتور نسل جدید ماشین اسکانیا در چه سطحی هستند؟

تاریخچه شرکت اسکانیا و سابقه درخشان آن نشان دهنده کیفیت و قدرت قطعات ماشین‌های ساخت آن است. این شرکت مطرح، برای نسل جدید ماشین‌های سنگین موتورهایی با طیف قدرت گسترده‌ای از ۴۱۰ تا ۷۳۰ اسب بخار طراحی کرده و همچنین در آن‌ها از انژکتورهای جدید، محفظه احتراق تجدید نظر شده و یک سیستم خنک ‌کننده استفاده می‌کند.