زمان مطالعه: ۲ دقیقه

در بسیاری از اوقات ممکن است با وجود کنترل خودرو پیش از سفر، در جاده دچار مشکل شوید. امروزه شرکت های امداد خودرو پوشش بسیار مناسبی در جاده های ایران دارند، اما اگر به هردلیلی در موقع اضطراری به امداد دسترسی نداشتید می توانید با انجام این کارها خود را از مهلکه برخی مشکلات پیش آمده نجات دهید:
۱- در صورتی که در هوای بارانی گیر کردید و برف پاکن خودرو خراب شد می‌توانید از مقداری روغن استفاده کرده و آن را روی شیشه بکشید تا باران به دلیل لغزنده بودن سطح شیشه از روی آن پراکنده شود.
۲- اگر در مه گیر کردید و چراغ خودروی شما جوابگو نبود، استفاده از کمی گیریس بر سطح چراغ‌‌های جلو می‌تواند راهگشا باشد.
۳- اگر در جاده برفی و لغزنده بودید و زنجیر چرخ نداشتید می‌توانید باد لاستیک‌ها را تا میزان ۳۰ درصد کم کنید و در مسیر چرخ‌های یک خودروی سنگین حرکت کنید.
۴- به‌محض بالا رفتن دمای آب، باید با احتیاط کامل سرعت خودرو را کاهش داده و با توجه به اطراف از جاده خارج شده و اتومبیل را متوقف کنید. باید به ‌این نکته توجه داشت باشید که به‌هیچ عنوان در این شرایط خودرو را خاموش نکنید. کولر خودرو را خاموش کنید و تا زمان رفع مشکل دوباره حرکت نکنید. کارکردن موتور در حرارت بالا مساوی است با سوختن واشر سرسیلندر و ایجاد خسارت مالی. دقت داشته باشید که در صورت جوش بودن آب رادیاتور قبل از سرد شدن آن به‌هیچ عنوان اقدام به باز کردن درب رادیاتور نکنید، زیرا امکان دارد آب جوش داخل رادیاتور به اطراف یا صورت شما پاشیده شود. اگر به آب دسترسی دارید سعی کنید با ریختن کمی آب رادیاتور را سرد کنید. زمانی‌که دمای آب پایین آمد خودرو را خاموش کنید و پس از سرد شدن کامل خودرو میزان آب رادیاتور را چک کنید و در صورت کاهش سطح آب مقدار مورد نیاز را به آن بیافزایید.
۵- اگر فن خنک کننده از کار افتاد می‌توانید فن را یکسره کنید. برای این کار لازم است پیش از عزیمت به سفر حداقل یکبار این کار را باتوجه به نوع خودرویتان تمرین کنید.
۶- در صورتی که هریک از مصرف‌کننده‌های برقی خودروی شما از کار افتاد فیوز آن بخش را با توجه به دفترچه راهنما تعویض کنید. اگر فیوز سالم در دسترس نبود می‌توانید موقتاً از یک رشته سیم نازک استفاده کنید.
۷- اگر در حرکت بودید و ترمز خودرو را ازدست دادید، خونسرد باشید و سعی کنید با معکوس کردن دنده و استفاده از دنده سنگین سرعت خودرو را کاهش دهید، سپس برای توقف از ترمز دستی و گاردریل استفاده کنید.
۸-همیشه یک اسپری رفع پنچری به همراه داشته باشید تا در صورت خرابی لاستیک زاپاس از آن استفاده کنید.
۹- همیشه دفترچه راهنمای خودرو را همراه داشته باشید.
۱۰- فیوز، لامپ، روغن موتور و ترمز، مقادیری آب، اسپری رفع پنچری و کپسول آتش خاموش‌کن را در سفر به همراه داشته باشید.