یک کامیون یخچالدار کامیون و یا ون طراحی شده برای حمل بارهای سریع در دمای خاص است. کامیون های یخچالدار از ماشین های یخچالدار که دارای تهویه ای ساده برای حمل میوه است، متفاوت می باشد.
کامیون های یخچالی می توانند به اندازه یخ سرد شوند و به انواع سیستم های خنک کننده مکانیکی و دیزلی مجهز هستند که از دی اکسید کربن (به صورت یخ خشک یا به صورت مایع) به عنوان یک عامل خنک کننده در این مدل کامیون های استفاده شده است. اتاق یخچالی کامیونت به گونه ای طراحی شده اند تا بتوانند دمای بار سرد را حتی در شرایط تابستان گرم در خارج از کامیون حفظ کنند.
اولین کامیون های مجهز به یخچال های مکانیکی در سال ۱۹۲۵ توسط صنعت بستنی معرفی شد. در سال ۲۰۱۰ در سراسر جهان حدود ۴ میلیون کامیون با یخچال و فریزر مورد استفاده قرار گرفت.
- 1. اتاق حمل بار کامیون یخچالدار
- 2. اجزای اصلی یک کامیون یخچالدار
- 3. نحوه عملکرد کامیون یخچالدار برای محافظت از مواد یخچالی
- 4. ویژگیهای اتاق های حمل بار یخچالی
- 5. انواع اتاقهای کامیونهای یخچالدار
- 6. شرایط مراقبت از اتاقهای کامیون یخچالدار
- 7. بررسیهای دورهای اتاق کامیون
- 8. موارد کاربرد کامیون یخچالدار
- 9. روشهای آسان حمل بار با کامیون یخچالدار
- 10. نکات مهم حمل مواد یخچالی
- 11. نکات مهم حمل بار با کامیون یخچالدار
- 12. متعلقاتی که باید در اتاق یخچالیها وجود داشته باشد:
- 13. شرکت ماموت و کامیونهای یخچالدار
- 14. عوامل موثر در تعیین هزینه حمل بار با کامیون یخچالدار
- 15. سخن پایانی | کامیون یخچالدار و ۴ روش آسان برای حمل بار
- 16. سوالات متداول در خصوص کامیون یخچالدار
اتاق حمل بار کامیون یخچالدار
اتاق حمل بار یخچالی کامیونت در واقع یک واحد یخچال عایق شده است که بر روی یک شاسی نصب می شود. اتاق حمل بار یخچالی همانند اتاق حمل بار بر روی شاسی کامیونت مانند ماشین خاور ، وانت بار و .. قرار می گیرد و به دلیل استفاده از ساندویچ پانل در ساخت آن میزان اتلاف انرژی به حداقل می رسد.
برای آشنایی انواع کامیون ها پیشنهاد میکنیم مقاله ” آشنایی کامل با بیش از ۱۸ مدل انواع کامیون ” را مطالعه نمایید کامیونهای یخچالدار در اواخر دهه ۱۹۳۰ در ایالات متحده به شکل مدرن ظاهر شدند که بر اساس قرار گرفتن یک واحد یخچال عایق شده روی یک شاسی تولید شده بودند. این پیکربندی تقریبا برای ۸۰ سال تغییر نکرده است، اما حجم تجهیزات، ظرفیت آن ها در طول گذشت سالها توانسته بهبود یابد.
اجزای اصلی یک کامیون یخچالدار
-
کانتینر
کانتینر در واقع نقش یک یخچال بسیار بزرگ را بازی میکند و دارای چندین بخش است. کابین توسط شرکت سازنده یخچال، بایستی خوب عایق کاری شود تا در مقابل خروج سرما مقاومت کافی داشته باشد. همچنین اگر سرما به بیرون سرایت هم کند عایق کاری باعث میشود تا مواد فاسد شدنی درون یخچال دیرتر خراب شوند.
ذکر این نکته هم مهم است که بدانید، ضخامت و قطر دیوارههای کامیون یخچالدار اغلب بیشتر از کامیونهای معمولی است. سازندگان اتاقهای یخچالی پارچهای را به خاطر عایق کاری رو به رو نور خورشید قرار میدهند که بتواند از ورود هوای گرم به درون اتاق جلوگیری کند.
-
کانال هوا
این کانال در بیشتر مواقع جهت عبور هوا تعبیه میشود. به همین خاطر کف اتاق به چندین مجرای کانالی مجهز میشود تا از تبادل هوای خارج و داخل کانتینر جلوگیری شود.
-
شاسی
شاسی یخچالدارها مثل یک اسکلت ساختمانی عمل میکند. به همین خاطر از جنس فولاد مقاوم ساخته میشود تا در طول مسافتهای طولانی برای بدنه مشکلی پیش نیاید.
-
چیلر/ سردکن
سردکن یا چیلر به دستگاهی میگویند که وظیفه آن سرد نمودن فضا است و در تریلیهای یخچالدار وظیفه این را به عهده دارد تا با سرد کردن و خنکسازی فضای داخلی کابین از فساد محصولات داخلی جلوگیری به عمل آورد.
چیلر در ماشینهای یخچالدار در بخش بالایی کابین خودرو قرار دارد، همین طور در بیشتر مواقع نیازمند یک منبع سوخت جداگانه است که بایستی راننده در حین استفاده و زمان بار زدن توجه نماید که سوخت کافی برای کارکرد آن فراهم باشد.
نکته مهم این که در یک ماشین با مخزن یخچالی، با در نظر گرفتن دمای بار و دمای محیط خارجی، یک کانتینر با یک باک گازوئیل پر هم دوام میآورد.
شرکت سازنده اتاقهای یخچالی هم اغلب صفحه نمایشی را داخل کابین کامیون تعبیه مینماید که وظیفهاش نشان دادن مقدار دمای بار است. این صفحه نمایش همچنین نوع چرخه دما را نشان میدهد و راننده با کمک آن میتواند دمای داخل کابین را به آسانی تنظیم کند. اگر ایرادی در سیستم سرمایشی کابین پیش آید فوراً به وی هشدار میدهد.
ضخامت و اندازه دیوارههای کامیون یخچالدار:
- ضخامت کلیه بدنه ۹۰ میلیمتر
- ضخامت سقف ۹۰ میلیمتر
- ضخامت کف ۱۱۰ میلیمتر
-
کندانسورهای اتاق حمل بار کامیون یخچالدار
برای اتاق حمل بار یخچالی از کندانسور هایی استفاده می شود که شامل یک قطعه فلزی از لوله است که به شکل پیچیده پیچ خورده است. این لوله با یک نوع مایع فوق العاده با تکنولوژی بالا، شناخته شده به عنوان مایع خنک کننده پر شده است.
نحوه عملکرد کامیون یخچالدار برای محافظت از مواد یخچالی
در حال حاضر از وسایل حملونقل مختلفی برای جابهجایی مواد یخچالی استفاده میشود که کامیون یخچالدار یکی از متداولترین و پرکاربردترین آنها است. به طور کلی وظیفه اصلی این وسیله جابهجا کردن موادی است که برای سالم ماندن نیاز به درجه حرارتی خاصی دارند. به همین دلیل این کامیونها به یک محفظه مخصوص حمل مواد یخچالی با ویژگیها و نحوه عملکرد متفاوت، مجهز هستند که بر روی شاسی ماشین قرار میگیرد. بهطورکلی اتاقک کامیونهای یخچالدار عایق مناسبی برای حفظ سرما و گرما بوده و دارای یک سیستم روشنایی برای چیدمان و قرار دادن مناسب مواد یخچالی است.
علاوه بر آن متریال در نظر گرفته شده برای این اتاقکها، ساندویچ پانل مخصوص دورو است که در برابر عوامل فرسایشی به ویژه رطوبت، عایقبندی مناسبی شده و مقاومت بالایی از خود نشان میدهد. البته برای افزایش مقاومت این اتاقک، در ساخت آن از عایقی با متریال پلی اورتان استفاده میکنند تا شرایط مناسبتری را برای حفظ دما در داخل آن فراهم کنند. از طرفی درب اتاقکها به صورت چند لایه با عایقی از جنس پیویسی و لاستیک مخصوص عایقبندی شده تا مانع از انتقال دما با محیط بیرون شود. بنابراین میتواند شراط مناسبی را برای محافظت از مواد یخچالی و جلوگیری از خرابی و فاسد شدن آنها فراهم آورد.
ویژگیهای اتاق های حمل بار یخچالی
- عایق انرژی
- ایزوله بودن
- امکان ورود و خروج هر نوع آلودگی به درون اتاق وجود نداشته باشد.
انواع اتاقهای کامیونهای یخچالدار
اتاقهایی که به منظور جابهجایی مواد مختلف بر روی کامیونهای یخچالدار نصب میگردند به دو دسته اتاقهای یخچالی بالای صفر و زیر صفر تقسیم میشوند. بهطوریکه هر کدام ویژگیها و شرایط مخصوص به خود را دارند. به طور مثال کامیونهای یخچالدار بالای صفر معمولاً برای حمل موادی استفاده میشوند که به دمای تقریبا ثابت بالای صفر درجه نیاز دارند. علاوه بر آن با کمک این اتاقها میتوان حجم زیادتری از مواد را در کنار یکدیگر به راحتی جابهجا نمود. انواع لبنیات، صیفیجات و کنسروها از جمله موادی هستند که در این دسته قرار میگیرند.
از سوی دیگر کامیونهای یخچالدار زیر صفر به آن دسته از وسایل حمل و نقل مواد یخچالی اطلاق میشوند که دارای اتاقکهایی با دمای زیر صفر درجه هستند. به عبارت دیگر آنها قادر هستند به کمک سیستمهای خنک کننده خود، مواد مختلفی که باید در دمای زیر صفر درجه نگهداری شوند را جابهجا کنند.
شرایط مراقبت از اتاقهای کامیون یخچالدار
توجه به شرایط نگهداری کامیونهای یخچالدار که برای جابهجایی مواد مختلف یخچالی مورد استفاده قرار میگیرد، از اهمیت بالایی برخوردار است. در همین راستا باید مقررات و قوانین زیر را در نظر گرفت تا بتوان به طور موثر و کارآمدتر از آنها استفاده کرد.
-
شستوشوی دورهای کامیون
یکی از اصلیترین کارهایی که برای سالم نگه داشتن کامیون یخچالدار باید انجام داد، شستوشوی دورهای آن است. در این زمان باید تمامی نقاط کامیون به ویژه دیوارها، دریچههای تخلیه کف و درزهای بین درب را به خوبی شسته تا از وجود هرگونه آلودگی پاک شوند. به این ترتیب میتوان جلوی فعالیت انواع میکروارگانیسمها، باکتریها و عوامل فاسد کننده مواد مختلف به ویژه مواد غذایی را گرفت.
-
خاموش کردن سیستم خنککننده
از دیگر اصول مهمی که باید در زمینه افزایش کیفیت عملکرد این وسایل مدنظر قرار داد، استفاده به موقع از فنهای خنک کننده یخچال است. به طور مثال در زمان بارگیری و تخلیه مواد باید حتماً سیستم خنککننده را خاموش کرد تا جلوی افزایش ظرفیت و اعمال فشار، به جهت تغییرات شرایط دمایی گرفته شود.
همچنین در صورت باز شدن اتاق کامیون احتمال ورود گردوغبار به داخل اتاقک و جذب آن توسط سیستم سرد کننده وجود دارد. همین مسئله باعث کاهش طول عمر آن شده و امکان خرابی در سیستم را افزایش میدهد. به همین دلیل باید در زمان بارگیری یا تخلیه بار، سیستم خنککننده خاموش شود.
-
بررسیهای دورهای اتاق کامیون
بررسیهای دورهای و روزانه اتاق کامیون این امکان را برای شما فراهم میکند تا در صورت بروز مشکل یا ایجاد تغییرات در شرایط عملکرد سیستم، بتوانید فورا اقدامات لازم را انجام دهید. این مسئله باعث کاهش هزینههای تعمیرات و نگهداری از کامیون شده و باعث افزایش طول عمر آن میشود. لازم ذکر است که وجود هرگونه تغییرات در دمای اتاق در زمان جابهجایی بار، احتمال خراب شدن آن را در بر داشته و هزینههای هنگفتی را تحمیل خواهد کرد.
موارد کاربرد کامیون یخچالدار
با توجه به اینکه کامیون یخچالدار دارای ویژگیهای خاصی برای جابهجایی مواد مختلف است، کاربردهای گوناگونی دارد که به عنوان نمونه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- جابهجایی و حمل مواد مختلف غذایی
- جابهجایی مواد فاسد شدنی
- حمل انواع مختلف لبنیات
- حمل گوشت و فرآوردههای پروتئینی
- باربری انواع مختلف مواد شیمیایی
- انتقال انواع مواد نوشیدنی
- حمل مواد سردخانهای
- جابهجایی داروهای مختلف مانند داروهای دامی
روشهای آسان حمل بار با کامیون یخچالدار
برای انتقال مواد لبنی و گوشت در حجمهای بالا و مسافتهای طولان همچون زمانی که بارنامه سراسری نیاز است حتما بایستی از کامیون یخچالدار استفاده کرد. بارنامه را می توان از پایانه باربری اخذ نمود. تفاوت اصلی این کامیونها با دیگر کامیونها است که در قسمت بار یا کانتینر است. در آن ها یک یخچال بسیار بزرگ برای سرمایش استفاده میشود. همچنین برای حمل برخی از میوهجات مثل توت فرنگی که نیازمند دمای پایین است، کامیون یخچالدار بهترین گزینه است.
وسایلی که با کامیونهای یخچال جابجا میشوند در دسته مواد فاسد شدنی قرار دارند، به همین دلیل باید شرایط خاصی را در جابهجایی آنها رعایت کرد تا مشکلی در کیفیت مواد موردنظر ایجاد نشود. در همین راستا در ادامه مطلب به روشهای مختلفی که میتوان در این زمینه در نظر گرفت اشاره خواهیم کرد.
-
استفاده از ترموگراف دما
ترموگراف وظیفه کنترل دما و رطوبت را در محفظه کامیون یخچالدار بر عهده دارد. بنابراین در صورتیکه دمای محیط از محدوده مورد نظر تجاوز کند، به سرعت هشدار داده تا شرایط مناسب برای حمل مواد یخچالی فراهم شود. لازم به ذکر است که کامیونهای یخچالدار برای تامین انرژی مورد نیاز در اتاقکهای خود از سیستم الکتریکی استفاده میکنند که امکان دارد در طول جابهجایی بار دچار مشکل شود. همین مسئله میتواند سیستم خنککننده یخچال را با مشکل مواجه کنند و شرایط دمایی تعیین شده را تغییر دهد. در این حالت استفاده از ترموگراف دما میتواند بهترین گزینه برای جلوگیری از فاسد شدن مواد یخچالی باشد.
-
استفاده از ایزوترمال
ایزوترمال محفظههای بار، دیوارهای هستند که همچون عایقی جداگانه از تبادل دما بین محفظه به محیط برون جلوگیری میکنند. به همین دلیل گزینه مناسبی برای جابهجایی مواد خاص با شرایط دمایی ویژه محسوب میشوند.
-
تهیه چک لیست مواد
یکی از اولین اقداماتی که باید برای حمل و نقل مواد فاسد شدنی با کامیون یخچالدار در نظر بگیرید، فراهم آوردن چک لیستی دقیق از تمامی ویژگیهای مواد مورد نظر برای جابهجایی است. پس از آن باید مشخصات به دست آمده را با مشخصات محفظه کامیون یخچالدار تطبیق داده تا شرایط مناسبی را برای جابهجایی مواد تعیین نمایید.
-
در نظر گرفتن شرایط ماشین
هنگام جابهجایی مواد یخچالی به ویژه مواد غذایی با کامیون یخچالدار باید به اندازه ابعاد محفظه جابهجایی بار و مناسب بودن آن با حجم بار توجه نمایید تا شرایط مناسبی برای جابهجایی وسایل مورد نظر فراهم شود.
البته کامیون یخچالدار توانایی حمل بارهای دیگر را هم دارد و در صورتی که الزام به حمل بار باشد، میتوان از یخچال کامیون برای حمل بارهای دیگر هم استفاده کرد.
نکات مهم حمل مواد یخچالی
هنگام جابهجایی مواد یخچالی به کمک کامیون یخچالدار باید به اصول و قوانین بسیار مهمی پایبند بود تا شرایط مناسبی برای حمل و نقل بار به ویژه مواد غذایی فراهم شود. برخی از این نکات شامل موارد هستند که در ادامه به شرح آنها خواهیم پرداخت.
-
عدم ورود افراد متفرقه
رعایت مسائل بهداشتی در زمان جابهجایی مواد یخچالی به ویژه مواد غذایی از ضروریات غیر قابل انکار در این زمینه است. بنابراین باید در تمامی مراحل بارگیری و حمل مواد، از حضور افراد متفرقه به بخش باربری یا محفظه کامیون ممانعت شود. این مسئله برای جلوگیری از ورود باکتریها مختلف که باعث فاسد شدن مواد یخچالی میشود از اهمیت بالایی برخوردار است.
-
عدم برخورد مواد با کف کامیون یخچالدار
یکی از اصول بهداشتی جابهجایی مواد به ویژه مواد غذایی با کامیون یخچالدار، توجه به نحوه بستهبندی و چیدمان آن در کامیون است. در همین راستا در زمان قرار دادن وسایل داخل کامیون باید از تماس بار با محفظه یخچال به ویژه کف کامیون جلوگیری شود. به این ترتیب میتوان مانع از نفوذ باکتریهای احتمالی به داخل مواد و در نهایت فاسد شد آنها شد.
-
کنترل دما
یکی از مهمترین ویژگیهای کامیونهای یخچالدار به خصوص کامیون جدید ولوو، برخورداری از قابلیت تنظیم دمای داخل محفظه خودرو برای جابهجایی موثرتر مواد یخچالی محسوب میشود. بنابراین باید پیش از انتقال مواد، دمای داخل محیط توسط یک کارشناس تنظیم شود تا مراحل جابهجایی مواد یخچالی بدون مشکل و با کیفیت بالایی صورت پذیرد.
-
عدم استفاده از کامیون یخچالدار برای موارد دیگر
یکی از اصول مهم حمل بار با کامیونهای یخچالدار استفاده از آنها برای موارد تعریف شده است. به عبارت دیگر نباید از کامیونها برای جابهجایی وسایلی غیر از مواد یخچالی که نیاز به محیط بهداشتی و استرلیزه دارند استفاده کرد.
-
انتخاب شرکت حمل و نقل معتبر
حتماً برای جابهجایی مواد فاسدشدنی به ویژه مواد غذایی در داخل شهر و جادههای بیرون شهری، شرکتی که در این زمینه فعالیت میکند و از اعتبار بالایی برخوردار است را انتخاب نمایید. به این ترتیب میتوانید از ایمن بودن شرایط حمل و نقل مواد یخچالی مطمئن شوید.
نکات مهم حمل بار با کامیون یخچالدار
افرادی که برای جابهجایی و حمل مواد مختلف یخچالی ویژه مواد غذایی اقدام به انتخاب کامیونهای یخچالدار میکنند باید نکات مهمی را مدنظر قرار دهند. به این ترتیب میتوانند با اطمینان خاطر نسبت به سلامت مواد یخچالی اقدام به جابهجایی و حمل و نقل آنها کنند. برخی از نکات و پارامترهایی که باید در این زمینه در نظر گرفته شود شامل موارد زیر میشوند.
-
مدارک و مجوزهای لازم
داشتن مدارک و مجوزهای حمل بار با کامیون یخچالدار مثل بارنامه الکترونیکی، بیمه شخص ثالث، گواهی معاینه فنی کامیون از جمله مواردی هستند که باید در این زمینه رعایت شوند. علاوه بر آن داشتن مجوزهای بهداشتی و قرنطینه برای حمل بارهای خاص نیز در این زمینه مورد نیاز است که باید پیش از حمل مواد به کمک کامیون، مدنظر قرار بگیرند.
-
شرایط راننده
مهارت راننده در حمل و نقل مواد به ویژه مواد غذایی فاسد شدنی، آشنایی با قوانین و مقررات و شرایط نگهداری آنها نیز در این زمینه از اهمیت بالایی برخوردار است. علاوه بر آن توجه کنید که راننده باید دارای اخلاق حرفهای، نظم و انضباط در کار، تعهد و برنامهریزی مناسب در امور مربوط به حمل کالاهای یخچالی باشد تا در حین کار مشکل خاصی به جهت عدم برخورداری از این پارامترها ایجاد نشود.
در ضمن توجه به برخورداری از گواهینامه رانندگی، کارت هوشمند رانندگی و کارت صلاحیت حمل بار از دیگر مواردی هستند که باید لحاظ گردند. در اینجا خوب است به این نکته اشاره کنیم که تمام این پارامترها بخشی از مزایا و معایب شغل رانندگی هستند. بنابراین افرادی که تمایل دارند وارد این حوزه شوند باید آنها را در نظر بگیرند.
-
سالم بودن وسیله نقلیه
مجهز بودن کامیون به لوازم موردنیاز برای جابهجایی مواد یخچالی از جمله سیستم تهویه مطبوع، عایق حرارتی مناسب و سالم بودن وسیله حملونقل از دیگر اصول اینکار به حساب میآیند.
-
رزومه قوی شرکت باربری
برخورداری از سابقه حمل موفق با کامیون یخچالدار، یکی از مهمترین فاکتورهایی است که باید برای جابهجایی مواد یخچالی به ویژه مواد غذایی مورد توجه قرار بگیرد.
متعلقاتی که باید در اتاق یخچالیها وجود داشته باشد:
- جعبه ابزار مخصوص
- سپر همراه و گلگیرهای اضافی (دو جفت)
- یونیت مخصوص خنک کننده اتاق
- درب بغل اتاق ماشین هم در دو مدل درب کوتاه فایبرگلاس طراحی شده است
- درب بلند اتاق هم از جنس بدنه خود اتاق ساخته میشود
شرکت ماموت و کامیونهای یخچالدار
شرکت ماموت به عنوان یکی از پیشتازان در امر صنعت به خصوص در زمینه ساخت انواع اتاق های حمل بار با تولید محصولات با کیفیت و ویژگی هایی نظیر افزایش کیفیت و سبکی و مقاومت و عایق بودن محصولات خود را از دیگر تولید کنندگان متمایز ساخته است.اتاق حمل بار یخجالی ماموت از سازه ساندویچ پانل ساخته شده است. واصولا بیشتر در کامیون های ایویکو مورد استفاده قرار میگیرد برای آشنایی بیشتر با این نوع کامیون ها میتوانید مقاله ” آشنای با کامیون ایویکو ” را مطالعه نمایید.
لایههای متفاوت ساندویچ پنل در اتاق کامیون یخچالدار
- یک لایه میانی ساخته شده از فوم
- پلی اورتان
- پشم سنگ و سایر مواد دیگر
درب عقب اتاق حمل بار یخچالی دو لنگه بوده و بر روی ۳ لولا با ضخامت ۸ میلی متر از جنس چوب چند لایه با دو وزق آلوزینک و دارای عایق بنی PVC با لاستیک مخصوص می باشد.
مشخصات اتاق یخچالی ایسوزو ۵/۲
نوع اتاق
ابعاد بیرونی
- طول ۳۲۰۰ میلیمتر
- عرض ۲۰۰۰ میلیمتر
ابعاد داخلی
- طول ۳۰۲۰ میلیمتر
- عرض ۱۷۸۰ میلیمتر
- ارتفاع مفید داخل ۱۶۵۰ میلیمتر
- حجم ۹ مترمکعب
ساختار شاسی
شاسی و قطعات فلزی ساخته شده از فولاد با استحکام بالا (St52-3/Qst 380Tm)
اتاق یخچالی ماموت
ساختار اتاق
دیواره های بغل ، جلو، سقف از عایق ساندویچ پانل یک تکه (پلی اورتان آلمانی)مخصوص دو رو ورق آلوزینک پیش رنگ شده (ضخامت ورقها بیرون ۰٫۸mm و داخل ۰٫۵mm و از رو ۲۵ میکرون رنگ پلی استر و از زیر پرایمر مخصوص) – تمام پروفیل های نگهدارنده پانل(بیرون و داخل) از آلومینیوم مخصوص – دارای سیستم روشنایی داخل سردخانه .
ضخامت دیواره ها
دیواره جلو ۱۰ سانتیمتر و دارای تقویت جهت اتصال یونیت – سقف ۱۰ سانتیمتر و دارای تقویت جهت اتصال پلیت – دیواره بغل ۱۰ سانتیمتر – کف ۱۵ سانتیمتر با زیر ورق پیش رنگ شده خارجی و رو دارای ریل آلومینیومی جهت جریان هوا زیر پالت ها.
سرد کننده ها
- Safkar Model 325E – . قابل استفاده با برق سه فاز یا حرکت میل لنگ کامیون – قابل تنظیم دمای -۱۸ تا +۲ درجه سانتیگراد
- Safkar Model 325K – . قابل استفاده با حرکت میل لنگ کامیون – قابل تنظیم دمای -۱۸ تا +۲ درجه سانتیگراد .
- پلیت های سردکننده قابل استفاده با برق سه فاز- قابل تنظیم دمای–۳۵ تا ۰ درجه سانتیگراد (مخصوص بستنی) .
درب عقب
- درب دولنگه و بر روی هر لنگه ۳ لولا و یک قفل با ضخامت درب عقب ۸۰ میلیمتر از جنس ساندویچ پانل و دارای عایق بندی P.V.C با لاستیک مخصوص می باشد .
- تجهیزات سفارشی اتاق یخچالی ماموتدرب بغل بزرگ : ۱۵۰*۹۰ سانتیمتر .
- درب بغل متوسط : ۹۰*۷۰ سانتیمتر
- درب بغل کوچک : ۸۰*۶۰ سانتیمتر
- گلگیر : ۲ یا ۴ عدد ربع دایره
- نردبان
عوامل موثر در تعیین هزینه حمل بار با کامیون یخچالدار
یکی از مهمترین مباحثی که در زمینه حمل بار با کامیون یخچالدار باید به آن توجه نمود، هزینه جابهجایی بار با چنین خودروهایی است. البته با توجه به اینکه عوامل مختلفی در جابهجایی بار به وسیله کامیونهای یخچالدار موثر هستند، نمیتوان هزینه ثابتی را برای این منظور در نظر گرفت. به همین دلیل باید با فاکتورهای مختلفی که تاثیر مستقیمی بر تعیین هزینهها دارند آشنایی داشته و در زمان بررسی قیمت، آنها را مدنظر قرار داد. برخی از این پارامترها عبارتند از:
- نوع ماشین و گنجایش آن
- برخورداری از امکانات متفاوت خودرو
- میزان مسافت طی شده
- نوع مواد یخچالی در نظر گرفته برای انتقال و نیاز به شرایط دمایی خاص
- فوریت انتقال مواد یخچالی
- آماده نبودن شرایط بارگیری و مدت زمان معطلی یا دیرکرد
- شرایط جاده و ترافیک
- میزان مصرف سوخت
- تعیین کردن بیمه نامه و میزان پوشش دهی آن
- هزینههای استعلام کارت هوشمند راننده
سخن پایانی | کامیون یخچالدار و ۴ روش آسان برای حمل بار
در خصوص اهمیت استفاده از کامیونهای یخچالدار میتوان به نقش حیاتی آنها در زنجیره تأمین و توزیع کالاهای فاسدشدنی اشاره کرد. در واقع این کامیونها با فراهم کردن دمای مناسب، تضمین میکنند که مواد غذایی و دارویی به سلامت و با کیفیت مطلوب به دست مصرفکنندگان برسند.
علاوه بر آن کامیونهای یخچالدار نه تنها به حفظ تازگی محصولات کمک میکنند، بلکه در کاهش ضایعات غذایی و افزایش رضایت مشتریان نیز تأثیر مستقیمی دارند. لازم به ذکر است که با توجه به تغییرات اقلیمی و نیاز به حمل و نقل پایدار، استفاده از فناوریهای نوین در این کامیونها میتواند به بهبود کارایی و کاهش اثرات زیست محیطی کمک کند.
در نهایت باید به این نکته اشاره کنیم که برای جابهجایی موثر مواد یخچالی و فاسد شدنی بهتر است که به شرکتهای معتبری همچون وانت بار اینترنتی که تمامی شرایط استاندارد حمل مواد مثل صدور بارنامه را رعایت میکنند مراجعه نمایید.
سوالات متداول در خصوص کامیون یخچالدار
آیا با کامیون اتاق یخچالی بارهای متفرقه هم میشود زد؟
بله. کامیونهای اتاق یخچالی صرفاً برای بار زدن محصولات خاص سرمایشی مثل لبنی، گوشت و… نیستند و در شرایط اضطراری میتوان برای بارهای دیگر هم از آن استفاده کرد.
برای یخچالدار کردن کامیون باید شاسی ماشین عوض شود؟
بستگی دارد. شاسی در صورت نیاز تقویت میشود و اگر هم کامیون توانایی کافی برای حمل یخچال را نداشته باشد باید از شاسی فولادی برای آن استفاده شود. به همین خاطر حتماً باید نظر اتاقساز درباره قرار دادن اتاق روی ماشین را جویا شوید. بهتر است قبل از سفارش به صورت حضوری به یک اتاقساز رجوع کنید.
یخچال کامیون باید شامل چه قطعاتی باشد؟
روی یخچال باید یک جعبه تعمیر مخصوص، سپر، گلگیر و یونیت برای راننده قرار بگیرد. البته بستگی به نوع اتاقسازی که سفارش میدهید کم بودن یا زیاد بودن این آپشنها روی اتاق متفاوت است.