جاده آهنگین چیست؟

زمان مطالعه: ۴ دقیقه

جاده آهنگین چیست؟

هنگامی که عبور و مرور در جاده ها به ساعات طولانی بیانجامد، میتواند امری بسیار خسته کننده برای رانندگان باشد. از این رو برای رفع این خستگی و یکنواختی کارهای زیادی از جمله ساخت جاده آهنگین انجام شده که آشنا شدن با نحوه ساخت آن خالی از لطف نیست.

جاده‌ها معمولاً فقط برای عبور و مرور ساخته می‌شوند و گاهی بسیار یکنواخت و خسته‌کننده می‌شوند. اما جاده‌هایی هم هستند که برایتان موسیقی می‌نوازند و این یکنواختی را از بین می‌برند.(در مورد سلامت رانندگان بیشتر بدانید)

ساخت جاده آهنگین در ژاپن

یک مهندس ژاپنی به نام شیزوئو شینودا (Shizuo Shinoda) در حال کنده‌کاری روی جاده با بولدوزر بود که به طور تصادفی خراشیدگی‌هایی را روی جاده به وجود آورد. بعد از آن وقتی روی آن جاده رانندگی می‌کرد متوجه شد که لرزش ایجاد شده از رانندگی روی خراشیدگی‌ها مانند یک آهنگ شنیده می‌شود.

در سال ۲۰۰۷ یک تیم مهندسی از مرکز تحقیقات صنعتی هوکایدو (Hokkaido Industrial Research Center) طرح‌های شینودا را اصلاح کرد و تعدادی جاده آهنگین در ژاپن ساخت. این جاده‌ها شیارهایی با فواصل بسیار دقیق و مشخص روی سطح‌شان دارند و بسته به فواصل بین شیارها و عمق‌شان، حرکت اتومبیل رو آن‌ها نت‌های پایین و بالایی را تولید می‌کند و به این وسیله، طراح می‌تواند یک آهنگ خاص را بسازد.هرچه شیارها به هم نزدیک‌تر باشند، نت تولید شده فرکانس بالاتری دارد و زیرتر است البته یکی از عناصر بسیار مهم در این جاده‌ها سرعت اتومبیل است.

 

 

در ژاپن چهار جاده آهنگین وجود دارد.این جاده‌ها در چهار شهر هوکایدو (Hokkaido)، واکایاما (Wakayama)، شیزوئوکا (Shizuoka) و گونما (Gunma) قرار دارند. همه آن‌ها آهنگ‌های متمایزی را تولید می‌کنند که هر یک از آن‌ها ۱۷۵ تا ۲۵۰ متر طول دارند و با کندن هزاران شیار ساخته شده‌اند.

جدای از تابلوهای راهنما که در این جاده‌ها قرار داده شده‌اند علامت‌های رنگی نت‌های موسیقی روی کف جاده نقاشی شده‌اند که رانندگان را از ورود به جاده آهنگین آگاه می‌کند.

 

شیارها وسط جاده نیستند و در کنار جاده و نزدیک جدول قرار داده شده‌اند تا رانندگان برای استفاده از آن‌ها حق انتخاب داشته باشند.

 

 

برای شنیدن موسیقی، رانندگان باید پنجره‌های اتومبیل را بالا بکشند و با سرعت ۴۵ کیلومتر در ساعت یک چرخ خود را روی شیارها قرار دهند.حرکت با سرعت بیشتر حس پخش نوار روی دور تند را می‌دهد و سرعت کم‌تر عکس این قضیه عمل می‌کند.

ساخت جاده آهنگین در سمنان

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان سمنان گفت: اولین جاده آهنگین کشور در ۳۰۰ متر از محوری در شهرستان دامغان در استان سمنان ایجاد شده است.

علی دارینی افزود: طرح آهنگین شدن جاده در ۳۰۰ متر در محور فرعی امیرآباد به جاده اصلی مشهد در شهرستان دامغان اجرا شد. اجرای این طرح به همت و مشارکت مالی رئیس حوزه قضایی امیرآباد و خیران دامغانی و با بهره گیری از مددجویان زندانی در عملیات اجرایی محقق شد.

 

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان سمنان، با اشاره به اینکه بیش از ۶۰ درصد حوادث جاده‌ای در استان از نوع واژگونی به دلیل خستگی و خواب آلودگی رانندگان است، بیان کرد: هدف اصلی از ساخت جاده آهنگین در این استان کمک به هوشیاری و رفع خواب آلودگی بوده است.

او با بیان اینکه کویری و یکنواخت بودن جاده‌های استان سمنان باعث خستگی و خواب آلودگی رانندگان می‌شود، اضافه کرد: پخش موسیقی متناسب با سرعت خودرو، راهکاری علمی برای ایجاد هوشیاری در رانندگان در این طرح است.(در مورد تاثیر تغذیه بر رانندگان نیز بدانید)

دارینی بیان کرد: در اجرای طرح جاده آهنگین، با ایجاد ۲ هزار شیار با رعایت مباحث علمی در فاصله گذاری در سطح جاده، متناسب با عمق، ضخامت و جنس آسفالت، هنگام برخورد لاستیک خودرو با شیارها، در داخل اتاقک خودرو موسیقی شفاف پخش می‌شود.

 

او درباره نحوه اثرگذاری طرح جاده آهنگین، گفت: در سرعت عادی خودرو، پخش موسیقی باعث رفع کسالت راننده می‌شود و با افزایش سرعت خودرو از حد مجاز، نوع موسیقی در اتاقک خودرو غیرقابل تحمل‌تر و راننده مجبور به کاهش سرعت می‌شود.

دارینی به ایجاد اتاق فکر در اجرای طرح جاده آهنگین در استان سمنان اشاره و خاطرنشان کرد: کارشناسان موسیقی، نت شناسی، مهندسان مکانیک و راه در این اتاق فکر، این طرح را علمی و عملی دانستند و مبتنی بر نظرات کارشناسانه این متخصصان، طرح آهنگین شدن جاده در دامغان اجرا شد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان سمنان به اجرای طرح آهنگین شدن جاده در هشت کشور دنیا با عنوان (musical road) اشاره کرد و گفت: آمریکا، ژاپن، چین، تایوان، دانمارک، کره جنوبی، اوکراین و سانمارینو، کشورهای اجراکننده این طرح در دنیا هستند.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان سمنان با توجه به آمار قابل توجه سوانح رانندگی و مرگ و میر هموطنان و با عنایت به رسالت قانونی خود در کاهش تصادفات به عنوان یک جرم، طرح جاده آهنگین را به عنوان راهکاری علمی برای اولین بار در کشور اجرا کرد. با اجرای طرح جاده آهنگین برآورد می‌شود تا حدود ۷۰ درصد از سوانح رانندگی در آن منطقه کاهش یابد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان سمنان یادآور شد: تصادفات از نوع واژگونی در بیشتر استان‌های کشور آمار قابل توجهی دارد و اجرای این طرح علمی در کشور به حمایت وزارت راه و شهرسازی، خیران و مجمع جهانی راه در کشور نیازمند است.

حدود ۶۰۰ کیلومتر از مسیر تهران- مشهد از استان سمنان عبور می کند و طرح جاده آهنگین هم اکنون در محور فرعی این جاده به صورت آزمایشی اجرا شده است.

مشاهده دیدگاه ها

  • این یکیشو دیگه ندیده بودیم که دیدیم و چه جالبه که تو ایران هم از این جاده ها

نوشته های اخیر

۷ دلیل مهم آتش گرفتن کابین کامیون و آموزش جلوگیری از آن

 آتش گرفتن کابین کامیون، کابوسی هولناک و یکی از خطرناک‌ترین حوادثی است که ممکن است…

2 روز پیش

بیجک باربری و گمرکی چیست و چه کاربرد و مزیتی دارد؟

بیجک باربری و گمرکی مانند گروپاژ در میان اصطلاحات گمرکی استفاده می‌شوند، یکی از مهم‌ترین…

2 روز پیش

ارزش گمرکی کالا چیست ؟ چگونه محاسبه یا تعیین می شود

اگر قبلا با اصطلاحات گمرکی آشتا شده اید و  درصدد آشنایی با چگونگی و قوانین…

1 هفته پیش

آموزش بستن زنجیر چرخ کامیون ( از ابتدا تا انتها )

استفاده‌کردن و بستن زنجیر چرخ کامیون و خودرو به‌ویژه در فصل زمستان و زمستانی کردن…

2 هفته پیش

کالای متروکه چیست؟ چه دلایلی باعث متروکه شدن کالا می‌شود

کالای متروکه مانند گروپاژ یک اصطلاح گمرکی است که در زمینه فعالیت‌های گمرکی یکی از…

2 هفته پیش

کالاهای ممنوعه گمرک ایران در سال ۱۴۰۳ کدامند؟ جدیدترین لیست کالاهای ممنوع گمرک ایران

برای واردات کالا باید به قوانین واردات و مقررات حمل کالای وارداتی و همچنین اصطلاحات…

4 هفته پیش