زمان مطالعه: ۲ دقیقه

خودروها و کامیون‌ها واقعاً دو بُعد دارند، از یک طرف گامی به جلو و به طرف استانداردهای بهتری از زندگی به شمار می‌روند و امکان دسترسی به انواع کالاها و یا مقاصد را به وجود می‌آورند و از طرفی سلامتی را از ما دور می‌کنند و به محیط‌زیست آسیب‌هایی جبران ناپذیر وارد می‌کنند. همه ساله، خودروهای سواری حجم زیادی از آلاینده‌های زیست‌محیطی را تولید می‌کنند و وقتی کامیون‌ها، کشتی‌ها، قطارها و اتوبوس‌ها را نیز به آن‌ها اضافه کنیم اوضاع بسیار وخیم‌تر می‌شود.

با این که وسایل نقلیه یکی از بزرگترین آلاینده‌های زیست‌محیطی به شمار می‌آیند، با این حال هنوز هم راهکارهایی عملی برای حل این مشکل وجود دارد. در واقع، انسان‌ها باید رفتار خودشان در مقابل وسایل نقلیه را تغییر بدهند و به نقش آن‌ها در زندگی‌شان نگاه متفاوتی پیدا کنند.

بهتر است این واقعیت را در نظر داشته باشید که هیچ راه حل جادویی وجود ندارد و هر قدم کوچکی منجر به یک قدم بزرگتر می‌شود که خود بخشی از یک مرحله بزرگتر است. هیچ گامی به سوی جلو نیز بدون همکاری و مشارکت دیگران راه به جایی نخواهد برد.

در ادامه مطلب به ۶راهکار عملی اشاره خواهد شد که کارشناسان معتقدند موثر خواهد بود. این راه حل‌ها را بخوانید و درباره آن‌ها فکر کنید.

۱-تبدیل سوخت‌های فسیلی به سوخت‌های جایگزین

یکی از بهترین راه حل‌ها استفاده از سلول‌های سوخت هیدورژنی است. این فناوری از گاز هیدروژن برای تولید برق استفاده می‌کند. سپس الکتریسیته تولید شده در یک موتور الکتریکی به انرژی مکانیکی تبدیل شده و اتومبیل، کامیون، اتوبوس، قایق یا هر شکل دیگری از حمل و نقل را به راه می‌اندازد.

تنها ماده‌ای که از این موتور خارج می‌شود آب است، H۲O خالص. این آب به اندازه پاک است که می‌توان آن را آشامید و هیچگونه هیدروکربن، CO۲ یا اکسید نیتروژنی تولید نمی‌شود.

۲-استفاده بیشتر از خودروهای برقی

خودروهای برقی آن قدرها هم که بعضی از رانندگان فکر می‌کنند جدید نیستند. ایده تولید این نوع خودروها نخستین بار در اواخر قرن نوزدهم میلادی مطرح شد ولی امروزه خودروهای برقی به یک سوژه داغ تبدیل شده‌اند. محصولی مانند نیسان لیف (LEAF)، گزینه جدیدی را پیش روی مشتریان گذاشت و به آن‌ها اجازه داد بدون تولید گازهای آلاینده در شهرها به تردد بپردازند. خودروهای برقی نیروی مورد نیازشان را از چند باتری دریافت می‌کنند. این باتری‌ها از سرب و نیکل، ترکیبات هیدورژنی و لیتیوم ساخته شده‌اند و با پریزهای برق خانگی نیز می‌توان آن‌ها را شارژ کرد. البته به زودی جایگاه‌هایی نیز برای شارژ کردن این گونه خودروها ساخته خواهد شد. توجه داشته باشید مشکلی که امروزه وجود دارد این است که برای تولید برق مورد نیاز این خودروها باید از سوخت‌های فسیلی استفاده کرد و این امید وجود دارد که در آینده بتوان از نیروی خورشید، باد یا انرژی ژئوترمال برای تولید برق مورد نیاز استفاده کرد.

۳-نگذارید خودرو به صورت درجا کار کند

کارشناسان معتقدند خودرو شما در هر روز، بسته به شرایط ترافیکی، دستکم بین ۵ تا ۱۰ دقیقه به صورت درجا کار می‌کند. اگر خودرو فقط ۲ دقیقه درجا کار کند به اندازه پیمودن مسافتی معادل یک مایل گاز آلاینده تولید می‌کند. بهتر است در صورتی که مجبورید چند دقیقه در ترافیک بمانید، موتور را خاموش کنید، البته امروزه بسیاری از خودورهای هیبریدی و برقی به سیستم stop-start اتوماتیک مجهز هستند که وقتی سرعت خودرو به صفر برسد، موتور را به صورت اتوماتیک خاموش می‌کند و وقتی راننده پایش را روی پدال گاز می‌فشارد، موتور دوباره به کار می‌افتد.

توجه داشته باشید که خودروهای بزرگتر، مانند کامیون‌ و اتوبوس‌، هنگام درجا کار کردن آلایندگی بیشتر در مقایسه باز زمانی که در حرکت هستند تولید می‌کنند.

برای خواندن ادامه مطلب کلیک کنید.